4 Mart 2011 Cuma

Latin Rüzgarı: Arepa

Hepinize iyi akşamlar, bugün size Venezuela'dan bir tarife vermek istiyorum. Bu tarifeyi kızımın Venezuelalı arkadaşı Irene'den öğrenmiştik. Venezuelalılar arepayı genelde kahvaltıda ekmek yerine yiyorlar. Arepanın içine peynir, salam yada avokado kreması gibi soslar koyarak yiyorlar. Arepa bizim tavada yapılan mısır ekmeğine benzese de Venezuelalıların arepanın yapımında kullandığı unda daha yoğun ve tatlımsı bir mısır tadı hissediliyor.

Malzemeler:

2 su bardağı mısır unu (ben un olarak İtalya'dan aldığım Pan marka "Pre-cooked yellow corn meal" kullandım ama siz fırınlanmış mısır unuyla da  yapabilirsiniz.)

1 su bardağı su

tuz

Yapılışı:

Yukarıdaki bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi  yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. 
Yaptığınız hamurdan küçük parçalar koparıp elinizin içinde yuvarlaklar yapıp yassılaştırın. 
Arepası üç şekilde pişirebilirsiniz; ya bol yağda kızartabilirsiniz, ya fırında pişirebilirsiniz yada bizim yaptığımız gibi çok az bir yağ ile teflon tavada altlı üstlü pişirebilirsiniz. Piştikten sonrada arepaları ortadan keserek içine istediğiniz malzemeleri koyarak servis yapabilirsiniz. Arepaları sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim. 










9 yorum:

  1. lezzetli görünüyorlar..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. süper görünüyorlar :)
    bana da beklerim :)
    http://butunundunyasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Ben bunların tadına neden bakamıyorum acaba?? Şimdi seninle buradan kavga edermişiz..))Karışmam vallahi kork benden..))


    Canım,Arepa tıpkı Lübnan'lıların bir ekmeğine benziyor..Onun içersine de, kaşar ve pastırma koyup fırına sürüp çıkartıyorsun..Sonrasını sorma anlatamam buradan..)))

    Öpüyorum kocaman tatlım..)

    YanıtlaSil
  4. Blogun hayırlı olsun canım. Aramıza hoşgeldin.
    Herzaman takiptesin. Bana da beklerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Güleser hanımcım bir Karadeniz kızı olarak bayılı
    rım mısır ununa.Rahmetli anneannem çocukluğumuzda yapardı bize.Benim için nostalji oldu ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Güleser Hanım, kullandığınız un arepa için özel üretilmiş, içeriğinde nişastası bol olan bir undur. Bizdeki mısır unuyla, özellikle de kavrulmuş mısır unuyla arepa hazırlanması mümkün değildir. Denemeyin malzemeyi yazık edersiniz.

    YanıtlaSil
  7. Unu nerede bulabilirim eşim Venezuela vatandaşı oda istiyor bulunduğum şehirde bu un yok

    YanıtlaSil