Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu (ben un olarak İtalya'dan aldığım Pan marka "Pre-cooked yellow corn meal" kullandım ama siz fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz.)
1 su bardağı su
tuz
Yapılışı:
Yukarıdaki bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamur çok yumuşak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Yaptığınız hamurdan küçük parçalar koparıp elinizin içinde yuvarlaklar yapıp yassılaştırın.
Arepası üç şekilde pişirebilirsiniz; ya bol yağda kızartabilirsiniz, ya fırında pişirebilirsiniz yada bizim yaptığımız gibi çok az bir yağ ile teflon tavada altlı üstlü pişirebilirsiniz. Piştikten sonrada arepaları ortadan keserek içine istediğiniz malzemeleri koyarak servis yapabilirsiniz. Arepaları sıcak sıcak yemenizi tavsiye ederim.
yummy
YanıtlaSillezzetli görünüyorlar..ellerinize sağlık...
YanıtlaSilteşekkür ederim =)
YanıtlaSilsüper görünüyorlar :)
YanıtlaSilbana da beklerim :)
http://butunundunyasi.blogspot.com/
Ben bunların tadına neden bakamıyorum acaba?? Şimdi seninle buradan kavga edermişiz..))Karışmam vallahi kork benden..))
YanıtlaSilCanım,Arepa tıpkı Lübnan'lıların bir ekmeğine benziyor..Onun içersine de, kaşar ve pastırma koyup fırına sürüp çıkartıyorsun..Sonrasını sorma anlatamam buradan..)))
Öpüyorum kocaman tatlım..)
Blogun hayırlı olsun canım. Aramıza hoşgeldin.
YanıtlaSilHerzaman takiptesin. Bana da beklerim..
Sevgiler..
Güleser hanımcım bir Karadeniz kızı olarak bayılı
YanıtlaSilrım mısır ununa.Rahmetli anneannem çocukluğumuzda yapardı bize.Benim için nostalji oldu ellerinize sağlık sevgiler.
Merhaba Güleser Hanım, kullandığınız un arepa için özel üretilmiş, içeriğinde nişastası bol olan bir undur. Bizdeki mısır unuyla, özellikle de kavrulmuş mısır unuyla arepa hazırlanması mümkün değildir. Denemeyin malzemeyi yazık edersiniz.
YanıtlaSilUnu nerede bulabilirim eşim Venezuela vatandaşı oda istiyor bulunduğum şehirde bu un yok
YanıtlaSil