Hepimizi mağdur eden blogumuzu kapama kararı inşallah biran önce çözüme kavuşur. Digiturk ve Google savaşı yüzünden bizler zor durumda kaldık. "Filler tepişirken çimenler ezilir" diye bir laf vardır ya, tam da bizim durumumuzu anlatıyor. Bloglarımızı kapatsalar bile biz bir şekilde yazmanın yolunu bulduk. Ben de sizinle yeni tarifemi paylaşabilmek için yasaklı sitelere erişimi sağlayan bir site sayesinde bloguma giriş yapabildim. Şimdi sizlere yaptığım kestaneli lahana dolmasının tarifesini yazacağım.
Malzemeler:
1 kg kestane
1 orta boy dolmalık lahana
500 gr pirinç
1 su bardağı hakiki zeytinyağı
750 gr kuru soğan
250 gr taze soğan
yarım demet maydanoz
bir tutam taze nane
2 limon suyu
damak tadınıza göre yeni bahar
6 yemek kaşığı şeker
kuş üzümü (istediğiniz miktarda koyabilirsiniz)karabiber
Servis tabağım sevgili arkadaşım Gül'ün hediyesi, kendisine bu güzel tabak için çok teşekkür ediyorum.
Afiyet Olsun =)
Malzemeler:
1 kg kestane
1 orta boy dolmalık lahana
500 gr pirinç
1 su bardağı hakiki zeytinyağı
750 gr kuru soğan
250 gr taze soğan
yarım demet maydanoz
bir tutam taze nane
2 limon suyu
damak tadınıza göre yeni bahar
6 yemek kaşığı şeker
kuş üzümü (istediğiniz miktarda koyabilirsiniz)karabiber
tuz
dolmalar sarıldıktan sonra üstüne gezdirmek için yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Öncelikle kestaneyi fırınlayıp temizleyin, kestaneleri minik küpler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda haşlayın. Yukarıdaki doğranması gereken malzemelerin hepsini minik bir şekilde özellikle elde doğrayın. Doğrama işi bittikten sonra yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kapta karıştırıyorsunuz (hepsi çiğ olarak karıştırılacak) Bu dolmanın diğer zeytinyağlılardan farkı malzemelerinin çiğ olarak yapılması. Karıştırma işleminden sonra dolmaları sarmaya başlayabilirsiniz. Sarma işi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar su koyun.
Önce hızlı ateşte kaynara çıkarın, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirin. Dolma pişerken sürekli kontrol ediniz. Şayet dolmalar pişmediyse ekstra kaynamış su ekleyebilirsiniz. Bu dolmayı size tavsiye ediyorum tadını beğeneceğinize eminim.
Not: Ben kestaneyi 1 kg kullandım ama siz daha az da kullanabilirsiniz.
Servis tabağım sevgili arkadaşım Gül'ün hediyesi, kendisine bu güzel tabak için çok teşekkür ediyorum.
Afiyet Olsun =)
ellerinize sağlık...çok lezzetli bir tarife benziyor...bende sayfamı wordpress te yedekledim...yedeğim akdenizkizi.wordpress ....bir daha sorun yaşamak dileğiyle...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim, ben de blogumu wordpresse yedeklemeyi düşünüyorum.
YanıtlaSilSevgilerle,
Güleser hanımcım iyi akşamlar kestaneye aşığım sarmalar harika ellerinize sağlık.Sizin
YanıtlaSilbu güzel yemeklerinize bu şablon pek yakışmıyor:))Ne zaman
yardım isterseniz ben burdayım.Meleğime(Gülümser)danı
şabilirsiniz sımsıcak sevgiler.
Çok teşekkür ederim, blogda daha yeniyim o yüzden eksikleri var biraz, yavaş yavaş tamamlayacağım, o zaman sizi de rahatsız edeceğim ara sıra ;)
YanıtlaSilCanım sarmalar lokum gibi olmuşlardır eminim..Kaldımı hiç?? Biraz ayırsaydın bana da keşkemm..)))))
YanıtlaSilAfiyet şeker olsun canımmmm..)))Bil bakalım biz de ne var..))
Not:İyi günlerde mutlulukla kullan tatlım..)Yüzüm kızardı..
sarmalar çok güzel olmuş ellerine sağlık canım
YanıtlaSil